ویژگی های درب ضد حریق
1- دسترسی آسان به عنوان راه های فرار در مواقع خاص مانند آتش سوزی.
2- مقاومت در برابر آتش.
3- به دلیل فشردگی هوا در این درب ها عایق دود می باشند.
4- بدلیل عایق صوتی بودن در مدارس، تئاتر، استودیو و … قابل استفاده می باشد.
5- هنگام خروج اضطراری در آتش سوزی بدلیل دارا بودن دستگیره درب ضد حریق آنتی پنتیک به راحتی درب از داخل باز می شود.
درب های ضد حریق از نظر کاربرد:
1- درب های خروج اضطراری برجهای مسکونی، اداری و هتل
2- درب های مخصوص نیروگاه های برق
3- درب های بیمارستانی
4- درب های مخصوص خزانه و انبار
راهنمای انتخاب درب ضد حریق:
1- بیشتر از 1 ساعت در برابر حریق مقاومت داشته باشد.
2- ضخامت ورق فولادی استفاده شده در داخل درب از 1 میل کمتر باشد.
نکات مهم در خصوص رعایت درب های ضد حریق پس از نصب
- با توجه به ضوابط سازمان آتش نشانی درب ضد حریق می بایست توسط دوغاب سیمان پر شود.
- هنگام پر کردن قاب (چهارچوب)، قبل از دوغاب ریزی باید قاب را از وسط به بالا و پایین توسط چوب مهار کرد تا از تغییر ابعاد و شکم دادن چهارچوب جلوگیری شود.
- پس از نصب جک آرام بند و اتصال آن به درب، اگر به هر دلیلی نیاز به باز نگه داشتن درب برای مدت طولانی (بیش از یک ساعت) دارید، حتماً جک را از بازوی در خارج کنید. در غیر این صورت جک خاصیت خود را از دست داده (حالت فنری خود را از دست داده و روغن آن را تخلیه می کند) و از ضمانت خارج می شود.
- به افرادی که از درب ضد حریق استفاده می کنند توصیه می شود، هنگام باز کردن درب، دستگیره پشت در را کاملاً فشار داده و از کشیدن دسته در حالت نیمه باز خودداری کنند. زیر این کار باعث شکستگی دسته و خارج شدن آن از محل پیچ ها می شود.
نتیجه گیری:
با توجه به شرکت سازنده ساخت درب ضد حریق فلزی متریال مورد استفاده در ساختار این درب ها متفاوت است. تفاوت در ویژگی این درب های سبب تغییر در زمان مقاومت آنها در برابر حریق می شود. به عنوان مثال بعضی از شرکت ها از پشم سنگ و گچ نسوز به صورت مجزا و گاهی به صورت همزمان با هم استفاده می کنند. این ویژگی ها قابل تغییر توسط کارفرما نمی باشد و باید مطابق با استانداردهای ملی باشد. داخل درب های ضد حریق باید از پشم سنگ نسوز با دانسیته 80 و ضخامت 4 سانتی متری که مورد تایید سازمان آتش نشانی است استفاده شود. شرکت سازنده موظف است دری با مشخصات و جزییات مورد تایید سازمان آتش نشانی تولید نماید.
با توجه به مطالب ذکر شده باید دقت داشته باشید که درب ضد حریق خریداری شده دارای تاییدیه آتش نشانی باشد. لازم به ذکر است در صورتیکه درب ضد حریق دارای تاییدیه آتش نشانی نباشد در گرفتن تاییدیه آتش نشانی ساختمان دچار مشکل می شوید.

خواهشمند است در صورت داشتن هر گونه نظر و یا سوالی در خصوص درب های ضد حریق و یا مشاوره آتش نشانی در خصوص اخذ تاییدیه آتش نشانی با کارشناسان امیر درب در ارتباط باشید.