دستگیره خروج اضطراری آنتی پنیک – ساختار و کارکرد آن

در صورتی که به ساختار ظاهری درب های مقاوم در برابر حریق و خروج اضطراری دقت کرده باشید، متوجه میشوید که در بیشتر موارد ساختار ظاهری و دستگیره آنها با دستگیره های معمولی تفاوت دارند، این ساختار ممکن است برای شما عجیب به نظر برسد. در این مطلب به بررسی چگونگی پیدایش این نوع دستگیره ها یعنی دستگیره آنتی پنیک و سیستم کار آنها می پردازیم.

دستگیره آنتی پنیک، ساختار و کارکرد


دستگیره آنتی پنیک یکی از استاندارد های ایمنی به شمار می آید و یک اصل لازم و ضروری در درب خروج اضطراری و یا درب مقاوم در برابر آتش می باشد. در درب های ضد حریق شما باید برای عبور از محیط و فرار از آتش روش و مکانیزم ثابتی در نظر بگیرید که از عملکرد آن نیز مطمئن باشید. استاندارد های ایمنی و استاندارد های آتش نشانی، راه کار  استفاده از دستگیره آنتی پنیک را برای شما معرفی می کنند، که بدون گیر کردن یک راه خروج تضمین شده را برای شما فراهم می کند. این استاندارد نیز مانند ابعاد درب ضد حریق، جنس بدنه آن و مدت زمان مقاومت در برابر آتش یکی از موارد مهم و ضروری در درب ضد حریق به حساب می آید که در مورد چگونگی کارکرد و ساختار آن در ادامه اطلاعاتی را ارائه خواهیم کرد.


پیدایش دستگیره آنتی پنیک


 اگر بخواهیم تاریخچه دستگیره آنتی پنیک را مورد بررسی قرار دهیم باید به سال 1883 در انگلستان بازگردیم، در یک حادثه هولناک آتش سوزی 183 کودک به علت مسدود شدن راه خروج و باز نشدن درب در یک راهرو جان باختند. بعد از این اتفاق دولت انگلستان شروع به تعیین استاندارد ها در رابطه با ساخت و ساز ها و در نظر گرفتن راه های خروج اضطراری نمود. تلاش هایی که در رابطه با تحقق این امر انجام گرفت منجر به اختراع دستگیره آنتی پنیک در سال 1892، توسط رابرت الکساندر بریگز نمود.


درس گرفتن جامعه جهانی از اتفاقاتی که در انگلستان افتاد، کمی بیشتر به طول انجامید. با عدم رعایت این استاندارد ها در سایر کشور ها اتفاقات بزرگتر و حوادث ناگوار تری مانند کشته شدن 600 نفر در یک سالن تئاتر به علت مسدود شدن درب ها و 174 کودک در آتش سوزی مدرسه و همینطور 71 کودک در آتش سوزی در یک سالن تئاتر در پشت درب های قفل شده، درحالی که راه جلوگیری از این اتفاقات یعنی دستگیره آنتی پنیک چندین سال پیش کشف شده بود، از پیامدهای بی توجهی به این دست استاندارد ها بود.


پس از گذشت این اتفاقات، در اواخر دهه 90 میلادی اکثر کشور ها استانداردهایی را برای نصب درب های آسان باز شونده، در محل هایی که احتمال نیاز به تخلیه سریع آنها وجود داشته باشد، وضع کردند.


دستگیره آنتی پنیک


دستگیره آنتی پنیک باز شدن درب را از طریق یک صفحه طولی و یا یک میله فراهم میکند، این صفحه و میله به صورت فنری بوده و در جهتی حرکت میکند که سریع ترین و راحت ترین حالت بازکردن را برای شما فراهم کند. شما با فشردن صفحه فلزی در جهت پایین یا جلو باعث آزاد شدن زبانه و باز شدن درب می شوید.


در واقع دستگیره آنتی پنیک طوری طراحی شده اند تا از شکستن درب بر اثر هجوم ناگهانی جلوگیری کنند. اما امروزه شاهد هستیم که در بسیاری از ساختمان ها و مکان های عمومی به دلیل کیفیت و طول عمر بالا، جهت مصارف عادی از این درب ها استفاده میشود.

دستگیره آنتی پنیک، ساختار و کارکرد
دستگیره آنتی پنیک ساختار و کارکرد


در بعضی از محل ها و اماکن نیز صرفا از این گونه درب ها برای خروج در مواقع اضطراری استفاده می گردد، و این درب ها مجهز به سیستم هشدار نیز می باشد. درب های آنتی پنیک این قابلیت را دارند که از یک طرف قفل شوند، البته در صورت استفاده از دستگیره آنتی پنیک، قفل بی اثر بوده و درب باز خواهد شد.


صحت کار کرد قفل و دستگیره آنتی پنیک از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین جهت سازمان های فعال در زمینه ایمنی و استاندارد سازی، آزمون هایی را جهت تعیین صحت کارکرد آن ها ارائه کرده و درصورت قبولی برند در این آزمون ها گواهی تایید برای آنها صادر می گردد.

با یک نگاه اجمالی به توضیحات ارائه شده در مورد ساختار درب هایی با دستگیره آنتی پنیک در میابیم که این نوع درب ها برای خروج سریع و راحت جمعیت طراحی شده است، و تضمین کننده خروج اضطراری امن و تضمین شده است. این نوع درب ها میتواند از بروز فجایعی مانند له شدن جمعیت و آسیب های ناشی از فشار، در فرار های سریع، جلوگیری کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: شما اجازه کپی محتوای سایت را ندارید.